reiki

Reiki betekent “Harmoniserende Energie”. Het is een zachte en liefdevolle helingstechniek die via het aanraken van het lichaam harmonie en genezing brengt op het fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Het ondersteunt je om in je kracht in het leven te staan. Via een tweedaagse opleiding verbind je je eigen helende kern met deze energie, zodat je jezelf en/of een ander Reiki kan geven. Als Reikibeoefenaar fungeer je als kanaal en put je niet uit jouw eigen energie.

Eerste graad

Je leert in kleine groepjes de basisbehandeling met de handenposities voor het hele lichaam en een methode van zelfbehandeling. De Reikimeester geeft je vier initiaties waardoor je doorgeefkanaal voor de Reiki geopend/versterkt wordt. Je oefent in intuïtief werken.
Draag gemakkelijk zittende kledij (liefst in natuurlijke stoffen) en breng sloffen en schrijfgerief mee.

[op zondag 14 mei en maandag 15 mei 2023 van 9u30 tot 18 uur, 175 euro]
[of op aanvraag, ook op werkdagen.]

Tweede graad

De tweedegraadsinitiatie opent een dieper begrijpen van de werkingsprincipes van deze helingstechniek. Naast de initiatie door de Reikimeester worden de Reikisymbolen aangeleerd. Ze worden gebruikt om het energieveld te versterken en behandeling op afstand mogelijk te maken. Je oefent originele Japanse Reikitechnieken.
Draag gemakkelijk zittende kledij (liefst in natuurlijke stoffen) en breng sloffen en schrijfgerief mee.

[op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 van 9u30 tot 18 uur, 500 euro]
[of op aanvraag, ook op werkdagen.]

Reikimeesterschap

Je kan bij mij terecht voor het begeleiden van een Reikimeesterschap. Een meesterschap omvat vijf dagen en heeft twee grote peilers. Enerzijds is het een persoonlijk proces, waarbij een thema centraal staat. De plaats waar het meesterschap doorgaat ondersteunt dit thema. Dit kan zowel bij je thuis zijn of op een andere bestemming, in binnen- of buitenland. Anderzijds leer je een eerste en een tweede graad te begeleiden en te initiëren.

[De voorwaarden en data worden individueel besproken.]